Lessen

gallery/foto550-vwlir7zt - kopie

Dankzij jarenlange training en diverse opleidingen heb ik veel kennis opgedaan over de leerprincipes van het paard. Zodra je weet hoe je een paard kunt uitleggen wat de bedoeling is, kun je het paard van alles leren. 
Grondwerk legt een zeer stabiele basis, waarbij het paard leert om te wijken voor druk en vertrouwen te krijgen in zichzelf en in de trainer. Van daaruit is een schriktraining of trailerladen een extra oefening.
Het werk aan de dubbele lange lijnen is een fijne manier om meer invloed te krijgen op de houding en de balans van het paard. Bij het (in)rijden gebruiken we dezelfde principes van vertrouwen en wijken voor druk, maar dan vanuit het zadel.

Grondwerk

Grondwerk is een belangrijke basis voor de training van het paard. Ik kom je graag helpen bij de opvoeding van je paard of bij gedragsproblemen. Ook kunnen we dressuurmatig aan het werk, denk bijvoorbeeld aan gymnastiserend longeren en het aanleren van de zijgangen tijdens het werk aan de hand. Lees meer..

Dubbele lange lijnen

Het werk aan de dubbele lange lijnen is een fijne aanvulling op het grondwerk en het rijden. We werken aan de rijtypische houding en balans, waardoor het paard optimaal zijn lijf kan gebruiken. Ook is dit een goede voorbereiding op het zadelmak maken. Lees meer..

Trailerladen

Heb je moeite om je paard op de trailer te zetten? Of komt je paard er heel snel weer uit? Ik kom jullie graag helpen om het trailerladen weer ontspannen en simpel te maken. Lees meer..

Rijden

Tijdens mijn rijlessen werken we aan coördinatie, focus en timing van de ruiter. Ook gaan we op zoek naar de juiste oefeningen om het paard optimaal te leren bewegen, waarbij ontspanning en balans belangrijke uitgangspunten zijn.
Ik geef les aan zowel kinderen als volwassenen. Indien gewenst kan ik je helpen met de overstap naar bitloos rijden. Lees meer..

Schriktraining

Tijdens een schrik- en obstakeltraining leert de eigenaar hoe om te gaan met spannende situaties en maken we het paard nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Lees meer..