Zoë Pasman

gallery/img_8586 - kopie

Ik ben opgegroeid met paarden en op 9 jarige leeftijd fanatiek gaan rijden. Naast de wedstrijdsport (dressuur/springen) ben ik op mijn 14e in aanraking gekomen met grondwerk, bitloos rijden en academische rijkunst en besloot hierin verder te willen ontwikkelen. Na jarenlang fanatiek trainen en na het volgen van diverse cursussen, heb ik inmiddels ook een instructeursopleiding gevolgd. Ik heb ervaring opgedaan met het Freestyle werk van Emiel Voest, Dressage Naturally van Karen Rohlf, technieken van Pat Parelli, Centered Riding en Academische rijkunst. Dankzij de combinatie van deze technieken ben ik breed opgeleid om eigenaren optimaal te kunnen begeleiden in de training van hun paard.

 

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Naast het reguliere onderwijs heb ik mij verdiept in het gedrag en de leermethodes van dieren, waaronder het paard. Inmiddels ben ik bezig met de master Gezondheidszorg Paard en verdiep mij daarnaast verder in het bewegingsapparaat en de training van het paard.  

Dankzij een uitgebreide cursus Sportfysiologie heb ik veel geleerd over trainingsopbouw en het trainen met een hartslagmeter. Hierdoor kunnen we doelgericht aan de slag om de prestaties van je paard te verbeteren, door zijn kracht en/of uithoudingsvermogen te trainen. 

Door mijn kennis over biomechanica en mijn ervaring met diverse trainingsmethodes, heb ik een brede basis om met paarden te kunnen werken. Dankzij mijn instructeursopleiding kan ik ook de eigenaar leren het beste uit het paard te halen. Ik blijf mezelf continu bijscholen om paarden en hun eigenaren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.