Rijden

gallery/vaya3
gallery/img_4897
gallery/img_4896 - kopie
gallery/img_0625

Wil je graag op een vriendelijke manier met je paard aan het werk? Waarbij duidelijkheid, ontspanning en balans de uitgangspunten zijn? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Om ons te kunnen dragen, is het belangrijk dat het paard fysiek en mentaal in goede conditie is. Ik help je graag in het proces naar een ontspannen aanspanning, waarbij je paard zijn lijf optimaal kan gebruiken.
​Om dit te bereiken werken we aan de houding en zit, maar ook aan de coördinatie, timing en focus van de ruiter. Van daaruit leren we het paard beter in balans te bewegen, waarbij ontspanning, impuls, souplesse en kracht de sleutelwoorden zijn.  

Dankzij  een uitgebreide cursus Sportfysiologie (gegeven door Carolien Munsters) heb ik veel geleerd over trainingsprincipes en het interpreteren van gegevens van een hartslagmeter. 
Ik kan je daarom helpen bij het maken van een passend trainingsschema voor betere spieropbouw voor meer kracht of een beter uithoudingsvermogen. We beoordelen de beginsituatie, bespreken je doelen en bepalen welke intensiteit van training past bij jouw paard. Op basis hiervan maken we samen een trainingsschema en maken hierin een duidelijk onderscheid tussen conditietraining, krachttraining en hersteltraining.

Lessen zijn zowel voor kinderen als volwassenen, en zowel voor recreatieve ruiters als wedstrijdruiters. 
Indien gewenst kan ik je helpen met de overstap naar bitloos rijden. Dit kan soms een uitkomst bieden bij aanleuningsproblemen of spanning.