gallery/img_0890

Trailerladen is best een complexe oefening. Het paard moet een smal gangetje in, met een gekke ondergrond en een schuine klep. Het tunneltje is doodlopend aan de voorkant, dus voor een vluchtdier absoluut geen logische reden om hier in te lopen. 
Het is natuurlijk super als het paard de eigenaar voldoende vertrouwt en gehoorzaam meeloopt, maar ook heel begrijpelijk als dat niet zo makkelijk gaat.

Trailerladen kan veel problemen met zich meebrengen. Sommige paarden lopen er niet in, anderen lopen er heel snel weer uit. Ook kan er spanning of weerstand ontstaan zodra de stang erachter gezet wordt of zodra de klep gesloten wordt. 

Ik kom je graag helpen om je paard nieuwsgierig en dapper genoeg te maken om de trailer in te gaan en er weer rustig uit te komen.

Uiteraard geef ik jou als eigenaar inzicht in het probleem, leer ik je goed te kijken naar de signalen van je paard en gaan we samen aan de slag met technieken om met ontspanning te kunnen laden. 

We starten met grondwerk om een aantal duidelijke afspraken te maken. Zodra het paard ontspannen voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts kan en we dus veilig met elkaar kunnen werken, gaan we een stapje verder. Soms kunnen we direct met de trailer aan de slag, in andere gevallen splitsen we het op. Een zeiltje, smalle doorgang of een mikado van balkjes kunnen goede tussenstappen zijn ter voorbereiding op het trailerladen. Het paard leert om te gaan met spanning en ontwikkelt een betere coördinatie van de benen. Dit helpt enorm bij het daadwerkelijke trailerladen.
Vervolgens werken we eraan dat het paard rustig, zelfstandig in de trailer kan blijven staan zodat je veilig op pad kunt! 

Mijn streven is om de eigenaar te leren zelfstandig te laden, zodat je nooit meer hulp nodig hebt! ​

gallery/20525562_1360803457349637_5270206838006469012_n

Trailerladen